pretty happy Caucasian female child eating dish full of candy holding the dish in sweet sugar abuse dangerous diet and unhealthy nutrition concept isolated on white background
این روزها که ویروس کرونا به صورت گسترده ای شیوع پیدا کرده، شاهد این بوده ایم که مردم به فروشگاه ها تهیه مواد اولیه غذایی هجوم بردند و میزان زیادی مواد غذایی را در خانه های خود انبار نمودند.
اما چرا این اتفاق میافتد؟
مردم برای تسکین اضطراب و افسردگی و عصبانیت خود به خرید مواد و انبار کردن آن روی میاوردند تا بر ترس و افسردگی خود غلبه کنند.
مردم همچنین با خوردن به تسکین شرایط اضطراب و افسردگی و ترس خود میپردازند که به آن خوردن احساسی گویند.
به طور معمول و از دوران نوزادی ما یاد گرفته ایم که تغذیه با تسکین روانی و ارتباطات اجتماعی در ارتباط است. ما همچنین در زندگی روزانه خود از طریق خوردن غذا به تسکین خود می پردازیم. خوردن غذای خوش مزه باعث آزاد شدن دوپامین در مغز شده که به خودی خود باعث اشتیاق به خواستن و خوردن غذا می شود.
خوردن غذاهای چرب و شیرین میتواند به طور کوتاه مدت و با ایجاد احساس خوشحالی و پر انرژی بودن باعث بهبود خلق در ما شود در حالی که همزمان باعث ارضای گرسنگی ما میشود. این در حالی است که اگر این احساس خوب به عادت تبدیل شود خطرات بلند مدت و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.
تاثیر احساسات بر غذا خوردن بیشتر در پاسخ به استرس و تلاش افراد برای محدود کردن میزان غذایی که دریافت میکنند اتفاق میافتد. این فاکتور های روانی مهمتر از فاکتور هایی زیستی مانند گرسنگی در دریافت غذا در افراد هستند.
مطالعات نشان میدهند که تلاش برای محدود کردن غذا خوردن در افراد عملی بیهوده است چرا که آنها بیشتر به غذایی که خود را از آن منع میکنند تمایل نشان میدهند.
تحقیقات نشان داده اند که افرادی که شزایط اقتصادی و اجتماعی بدتری نسبت به بقیه دارند بیشتر در معرض افزایش وزن ناشی از خوردن احساسی در شرایط سخت اجتماعی و اقتصادی دارند چرا که آنها از خوردن به عنوان وسیله ای استفاده میکنند تا از عهده این شرایط سخت برایند.
جالبه بدانید که در شرایط شیوع همه گیر بیماری کرونا هشتگی مربوط به پخت و پز در شرایط قرنطینه (QuarantineBaking#) در شبکه های اجتماعی بسیار همه گیر شده است و مردم حدود ۶۵ هزار پست مربوط به این هشتگ را منتشر کردند.
تحقیقات نشان داده اند که شرکت در پخت و پز تاثیرات مثبت روانی چون اجتماعی شدن آنها، افزایش عزت نفس، ارتقا کیفیت زندگی و خلق و خو افراد دارد. اشپزی کردن کودکان همراه بزرگسالان نیز باعث بهبود رژیم غذایی آنها میشود.
در شرایط ایزوله بودن در دوران قرنطینه نه فقط دسترسی به غذا، بلکه تعادل در رژیم غذایی سالم نیز مهم هستند.
ایجاد یک برنامه همیشگی و نرمال جدید که شامل ورزش کردن، گوش کردن به موزیک، مطالعه کردن، آشپزی و کار استراحت کردن و تماس با دوستان و خانواده میتوانند به ایجاد احساس خوب در شرایط قرنطینه کمک کننده باشند و باعث کمک به کنترل میزان متعادل مواد غذایی که میخوریم باشند.
همچنین تمرینات مدیتیشن ذهن آگاهی (mindfulness) نیز میتوانند در کنترل اختلالات خوردن احساسی و کنترل وزن ما کمک کنند. تحقیقات نشان داده اند که مداخلات درمانی بر اساس ذهن آگاهی (MBIs) در کنترل خوردن احساسی و افزایش وزن موثر بوده اند.
در کنترل وزن عوامل روانی مانند خلق و مشکلات احساسی موثرند و آموزش این مهارت ها که چگونه افراد بتوانند به طور مثبتی از عهده زمان های پر چالش برآیند (مثل یادگیری روشهای حل مسایل، جستجوی کمک موثر، روشهای به آرامش رسیدن) میتواند به طور کاربردی به آنها کمک کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، اینجا را کلیک کنید.