forgive yourself phrase handwritten on school blackboard
بخشیدن نوعی خوددرمانی روانی است:(تجربیات یک رواندرمانگر)
طبق تجربیات یک مشاور و درمانگر بخشش فرد خطاکار نوعی روش درمانی است که مراجعینی که مورد آسیب روانی قرار گرفتند میتوانند در مقابل آسیب روانی وارده به خود انجام دهند.
مدتی پیش خانومی که سالها پیش مورد تجاوز جنسی وحشیانه ای قرار گرفته بود به روان درمانگری مراجعه میکند.
مراجع تجربه دردناک خود را این گونه بازگو میکند: “من بعد از تجاوز تا دوهفته در بیمارستان بستری بودم بعد از آن در دادگاه آن فرد ادعا کرد که این تجاوز نبوده و من به خواست خودم برا برقراری رابطه به او درخواست کردم و بعد از آن من به فرد متجاوز حمله کردم و به او آسیب زدم. او از دادگاه تبرئه شد و من هنوز نسبت به همه مردها احساس نفرت شدیدی دارم”.
طبق گفته درمانگر، او پس از این اتفاق اضافه وزن پیدا کرد و به بیماری هایی چون دیابت مبتلا شد.
در مراحل درمان، درمانگر سعی میکند که از روش مواجه سازی همراه با هیپنوتیزم استفاده کند و از مراجعه کننده میخواهد که خود را در دادگاه تجسم کند زمانی که مجرم در حال دروغ گفتن است و از مراجع میخواد که سعی کند هیچ واکنشی نشان ندهد. در مراحلی نیز از او میخواهد که خود را در حال بوسیدن مردی تجسم کند ولی مراجع میگوید نمیتواند این کار را انجام دهد.
درمانگر حتی، طبق روش درمانی ای که پیشتر برای سایرین انجام داده بود، از مراجع میخواهد که خود را در رابطه ای رمانتیک با هم جنس خود تجسم کند.
و درنهایت از او میخواهد که متجاوز را ببخشد. درمانگر یک ضرب المثل از قول یهودیان بیان میکند، ” اگر چیزی را دزدیده ای و کسی متوجه آن نشد، جریمه تو آن است که دزد هستی و اگر کار خیر پنهانی ای انجام دادی و کسی متوجه آن نشد پاداش تو این است که تو یک انسان نیکوکار هستی”.
درمانگر از مراجعه کننده میخواهد که این ضرب المثل را اصل کار خود قرار دهد و از او می خواهد که تلاش کند متجاوز را ببخشد چرا که فرد متجاوز حدود سی سال زندگی و روان قربانی را گرفته است و حال قربانی نیاز دارد این احساس نفرت را در درون خود از بین ببرد تا رو به بهبودی برود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، اینجا را کلیک کنید.