نسبت بیشتر چربی به عضله در بدن با افزایش سن باعث کاهش انعطاف پذیری ذهن میشود.
محققان با مطالعه طولانی مدت بر روی چهارهزار نفر از افراد میانسال و مسن در بریتانیا که در بانک اطلاعات سلامت موجود بود به این نکته پی بردند که هر چه میزان متوسط حجم ماهیچه ای به حجم چربی در افراد بیشتر باشد میزان هوش جاری (fluid intelligence) در آنها با افزایش سن در آنها بهتر است و برعکس در افراد چهل و پنجاه ساله که میزان چربی خصوصا چربی قسمت میانی بدن به میزان حجم ماهیچه ای بیشتر است، میزان هوش جاری با افزایش سن کاهش میابد.
محققین همچنین متوجه شدند که تغییرات در قسمتی از سیستم ایمنی بدن ممکن است مسئول این اتفاق باشد.
چرا که اگر میزان شاخص حجم بدنی (BMI) بالا باشد فعالیت سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می کند و در درازمدت باعث بروز اختلالات شناختی در مغز میشود.
دو نوع از گلبول های سفید یعنی لنفوسیت ها و ائوزینوفیل ها، رابطه بین افزایش چربی شکمی و کاهش هوش جاری را در این تحقیق توضیح دادند که میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر باشد.
طبق این تحقیق توصیه میشود که افراد خصوصا زنان، که به نسبت مردان حجم ماهیچه ای پایین تری دارند، خصوصا با افزایش سن، که حجم عادی ماهیچه ها رو به کاهش میگذارد، با انجام ورزش و تمرینات مقاومتی مداوم مانع این روند کاهشی ماهیچه های بدن خود شوند و در نتیجه آن مانع کاهش هوش جاری خود شوند.