محققان میگویند که کووید 19 می تواند ارگانوئیدهای کوچک ساخته شده از نورون های انسانی یا همان مینی مغزها را آلوده کند.
بیش از یک سوم افرادی که به کووید 19 آلوده می شوند علایم عصبی را از خود نشان میدهند اما تا امروز اینکه آیا این ویروس میتواند سلولهای مغز را آلوده کند نامشخص باقی مانده است. محققان به وسیله ی استفاده از محیط های کشت سلولی کوچک متوجه شدند که برخی از سلول های عصبی مغز انسان گیرنده ی ACE2 را بیان میکنند. یعنی همان یرنده که ویروس سارس COV-2 به وسیله ی آن سول های ریه را آلوده می ساخته است.
سد خونی مغزی
سد خونی مغز همواره به خوبی مغز را در برابر ویروس ها و باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا محافظت کرده است اما این که آیا ویروس COVID 19 میتوااند از این سد عبور کند یا نه جای بحث دارد اما نکته مهم این است که عفونت شدید با این ویروس میتواند به هم پیوستگی این سد را مختل کرده و به نوعی راه برای عبور ویروس از این سد آسان شود_توماس هارتونگ، استاد دانشگاه جانز هاپکینز
اثر ویروس بر مغز در حال رشد
اثر ویروس COVID 19 بر روی مغز در حال رشد دیگر نگرانی است که محققان را به تکاپو وا داشته است. تحقیق که در دانشگاه پاریس ساکلای انجام شد نشان میدهد که ویروس توانایی عبور از جفت را دارد. و جنین در ابتدای مراحل رشد خود فاقد سد خونی مغزی می باشد. اگرچه هنوز اثرات این آسیب پذیری در ابتدای زندگی هنوز مشخص نیست. هارتونگ در این باره میگوید که هنوز هیچ شواهدی مبنی بر این که این ویروس می تواند اختلالات رشدی ایجاد کند وجود ندارد اما باید نهایت مراقبت و دقت در هنگام حاملگی انجام شود.
هارتونگ در این باره میگوید که هنوز هیچ شواهدی مبنی بر این که این ویروس می تواند اختلالات رشدی ایجاد کند وجود ندارد اما باید نهایت مراقبت و دقت در هنگام حاملگی انجام شود.
آنچه که این تحقیق نشان میدهد که این ویروس می تواند نورون ها را آلوده کند در آنها تکثیر نماید اما اکنون باید فهمیده شود که این پدیده برای بیمار و سلامت عمومی به چه معناست.
مینی مغز ساخته شده از سول های بنیادی
مینی مغزهای ساخته شده از سولهای بنیادی که از آنها تحت عنوان کره های مغزی نیز یاد میشود ارگانوئیدهای بسیار استانداردی از نوع خود هستند. محققان از این ارگانوئید ها برای اثرات عصبی ویروسهای HIV و همچنین زیکا استفاده کرده بودند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، اینجا را کلیک کنید.