یک بار از مارگارت مید، انسان شناس معروف، سوالی شد که به نظر او اولین نشانه های تمدن در یک فرهنگ چیست؟ جواب او سلاح مورد انتظار ، گلدان سفالی یا سنگ آسیاب زنی نبود. بلکه استخوان ران (بهبودیافته) بود!
Margaret Mead
وی در ادامه توضیح داد که استخوان ران بهبود یافته دلیلی بر این است که کسی از او مراقبت می کند، کسی حاضر است شکار شخص آسیب دیده را انجام دهد و به او غذا دهد. این فرد برای مدت زمان طولانی زندگی خواهد کرد و فرصت کافی برای اینکه استخوان بهبود یابد خواهد داشت.از این جهت، (به وجود آمدن یک) تمدن مدیون همدلی است.
همدلی می تواند یک احساس قدرتمند باشد. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که مغز ما همدلی را برای درد فرد دیگری به همان روشی پردازش می کند، که برای خودش تجربه درد جسمی را پردازش می کند. مطالعه دیگری نشان داد که الگوهای مغزی مرتبط با این احساسات بین افراد مختلف، سازگار و قابل پیش بینی است.
یک مطالعه به تازگی منتشر شده که نشان می دهد همدلی با افراد آسیب پذیر ما را به استفاده از ماسک های صورت و حفظ فاصله اجتماعی تشویق میکند. این انگیزه ای است که می تواند به جلوگیری از شیوع COVID-19 کمک کند.
“به نظر میرسد که همدلی برای آسیب پذیرترین افراد یک عامل مهم است و می توان از آن برای مبارزه با پاندمی به طور فعال استفاده کرد. من معتقدم که سیاست گذاران می توانند با استفاده از دانش جدید ما، تلاش کنند افراد بیشتری از این رهنمودها پیروی کنند و در نهایت جان انسان های زیادی را نجات دهند. ” ” استفان پفتی تیکر، دانشیار دانشگاه آرهوس”
یک رابطه مشخص
محققان با استفاده از دو مطالعه مبتنی بر پرسشنامه در ایالات متحده ، انگلستان و آلمان رابطه بین همدلی شرکت کنندگان در پژوهش و نگرش آنها نسبت به فاصله اجتماعی را آزمایش کردند. در این پژوهش، از شرکت کنندگان در مقیاس 1 تا 5 پرسیده شد که چقدر نگران کسانی هستند که بیشتر در معرض ویروس کرونا هستند. سپس از آنها پرسیده شد که خودشان تا چه حد از ارتباطات اجتماعی برای کاهش شیوع ویروس کرونا پرهیز می کنند.
محققان رابطه واضحی را یافتند – هرچه درجه همدلی بالاتر باشد، تمرکز بیشتری بر کاهش ارتباط اجتماعی وجود دارد.
این مطالعه نشان می دهد که ایجاد احساس همدلی در میان افراد امکان پذیر است و به همان اندازه مهم است که حفظ فاصله اجتماعی و ماسک زدن مهم است.
افزایش همدلی
به طور جداگانه محققان با انجام آزمایشاتی تمایل افراد به پیروی از دو توصیه همه گیری (یعنی استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی ) برراساس این که تنها اطلاعاتی در مورد فایدههای رعایت کردن آین توصیهها و یا مواجهه با فردی که نسبت به دیگران در برابر بیماری آسیب پذیر تر است مورد بررسی واقع شد. همچنین در هر دو آزمایش افرادی به تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته و از آن رنج می برند، به شرکت کنندگان ارائه شد. همچنین گروه کنترلی وجود داشت که فقط اطلاعاتی در مورد تأثیر حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک صورت دریافت کرده بودند.
نتایج واضح بود – شرکت کنندگانی که ماجرای ابتلای افراد (خصوصا قشر آسیبپذیر) به ویروس کرونا را شنیده بودند، از میزان همدلی بیشتری برخوردار شدند. آنها همچنین تمایل بیشتری داشتند که از نظر فاصله اجتماعی رعایت کنند و از ماسک های صورت استفاده کنند.
“این نتایج نشان داد که ما (برای این که بتوانیم مردم را به رعایت پروتکلهای بهداشتی تشویق کنیم) به داستان هایی در رابطه با ناراحتی افرادی که تحت تاثیر این ویروس قرار گرفتهاند نیاز داریم.
تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی و اینکه به مردم بگوییم که به خاطر شهروندان آسیب پذیر فاصله داشته باشید و از ماسک صورت استفاده کنید به تنهایی شاید کافی نباشد. واضح است اگر با فرد آسیبپذیری روبرو شدیم که در معرض ابتلا به COVID-19 می باشد، قطعا همدلی ما تقویت خواهد شد و رغبت بیشتری برای پیروی از دستورالعمل های بهداشتی خواهیم داشت .”” پفاتیچر”
جهت اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.