گوش دادن به موسیقی و سایر صداها با صدای کم می تواند به کاهش درد کمک کند.
موسیقی می تواند درد را کاهش دهد
مدتی است که مشخص شده است که گوش دادن به موسیقی می تواند میزان درد افراد را در هنگام تجربه یک تجربه دردناک کاهش دهد. از زمانی که گروهی از دندانپزشکان در سال 1960 دریافتند که نواختن موسیقی برای بیمارانشان در حین انجام عمل های دندانپزشکی سطح درد درک شده آنها را کاهش می دهد، مطالعات متعدد تایید کرده اند که گوش دادن به موسیقی می تواند اثر ضد درد داشته باشد. اما مکانیسم های عصبی پشت این اثر تا حد زیادی یک راز باقی مانده است. . یک تیم بین المللی از دانشمندان اخیراً در تلاش برای حل این معما مطالعه ای را با موش ها انجام داده اند.
محققان به پنجههای موشها محلولی تزریق کردند که باعث التهاب میشد و سپس، در حالی که آنها را در معرض موسیقی و همچنین در معرض نویز سفید قرار میدادند، پنجههای آنها را با رشتههای نازکی به حرکت درآوردند و پاسخ آنها را به محرک دردناک مشاهده کردند. مانند مطالعات قبلی، قرار گرفتن در معرض موسیقی حساسیت موش ها به درد را کاهش داد.
محققان با استفاده از ردیابی ویروسی، تصویربرداری میکروآندوسکوپی کلسیم و ضبطهای چند الکترودی برای ردیابی اتصالات بین نواحی مغز، مسیری را از قشر شنوایی به تالاموس شناسایی کردند (قشر شنوایی اطلاعات صوتی را دریافت و پردازش میکند و تالاموس سیگنالهای حسی از بدن، از جمله درد، را پردازش میکند). در حضور موسیقی، فعالیت عصبی در انتهای دریافت کننده این مسیر کاهش می یابد که نشان دهنده کاهش پردازش درد در تالاموس است.
بلندی صدا تفاوت ایجاد می کند
این مطالعه علاوه بر شناسایی یک مکانیسم عصبی درگیر در اثر ضد درد موسیقی، کشف غیرمنتظرهای را نیز در مورد میزان بلندی صدای موسیقی انجام داد. موسیقیای که موشها در معرض آن قرار میگرفتند بر دو نوع «دلنشین» و «ناخوشایند» (یک قطعه دلپذیر از موسیقی کلاسیک و تنظیم مجدد ناخوشایند همان قطعه) در سطوح مختلف بلندی صدا بود. همراه با موسیقی، موش ها در معرض نویز سفید در سطوح مختلف بلندی صدا قرار گرفتند.
با کمال تعجب، نوع موسیقی ای که موش ها در معرض آن قرار گرفتند، چه خوشایند و چه متفاوت، تفاوتی در واکنش موش ها ایجاد نکرد. همچنین جایگزینی نویز سفید به جای موسیقی نیز تفاوتی در واکنش موش ها ایجاد نکرد. پاسخ موش ها به محرک درد در حضور هر سه نوع صدا یکسان بود. با این حال، شدت پخش موسیقی و نویز سفید، در واکنش موش ها به محرک درد تفاوت ایجاد کرد. موشها چه در معرض موسیقی دلپذیر، موسیقی ناخوشایند یا فقط نویز سفید قرار داشته باشند، فقط صداهایی که شدت کمتری دارند کمی بالاتر از سطح صدای پسزمینه – باعث ایجاد اثر بیحسی درد میشوند. وقتی موسیقی و نویز سفید با صدای بالاتر پخش میشد، واکنش موشها به محرک دردناک تفاوتی با شرایط عدم پخش موسیقی نداشت.
در حالی که انسان ها و موش ها به وضوح بسیار متفاوت هستند، این مطالعه برخی از احتمالات جالب توجه برای مراقبت از سلامت انسان، به ویژه در زمینه مدیریت درد را پیشنهاد می کند. اگر نتایج قابل تعمیم به انسانها باشد، میتواند به محققان کمک کنند تا جایگزینهای امنتری به جای داروهای تجویز شده برای درمان درد پیدا کنند.
References
“Researchers Discover How Sound Reduces Pain in Mice.” National Institutes of Health, U.S. Department of Health and Human Services, 7 July 2022, https://www.nih.gov/news-events/news-releases/researchers-discover-how-….
“Soft Sounds Numb Pain. Researchers May Now Know Why.” Science, https://www.science.org/content/article/soft-sounds-numb-pain-researche….
Zhou, Wenjie, et al. “Sound Induces Analgesia through Corticothalamic Circuits.” Science, vol. 377, no. 6602, 2022, pp. 198–204., https://doi.org/10.1126/science.abn4663.